Voor een overvolle kerk sloot zondag Sinfonia Heist het jaar af met een adembenemend "Kerst-op-'t Goor", met als soliste Charlotte Wajnberg, Laureate Koningin Elisabethwedstrijd 2018, het Vocaal Ensemble o.l.v. Lydia Van den Berckt ondersteund door het Diamond Chamber Orchestra onder algemene leiding Van André Walschaerts.

Er stond veel op het programma. Het Vocaal Ensemble zette het concert in met een adembenemend "Procession" van Benjamin Britten. Met een rijkdom aan stemkleuren en zijn specifieke homogene klank wist het koor het publiek te beroeren.

Speciale aandacht ging ook uit naar Charlotte Wajnberg, en haar echosopraan, Lotte Goyvaerts, voor haar uitzonderlijke beheersing zowel technisch als muzikaal van o.a. "Flösst mein Heiland, flösst dein Namen" uit het Weihnachtsoratorium BWV248 van J.S. Bach. Verder kon het enthousiast publiek nog genieten van hoogstaande solistische optredens van Kristel Schellens, dwarsfluit, en Eva Verheyen, harp.

Het concert werd besloten met enkele mooie kerstliederen, bewerkt voor meerstemmig koor en kamerorkest. Met als bisnummer het wellicht mooiste kerstlied ooit geschreven- "Stille Nacht" - eindigde het concert in een ingetogen kerstsfeer.

Sinfonia Heist bedankt haar talrijk publiek en hoopt hen in 2019 opnieuw te mogen
begroeten.
Reserveer nu 31 maart 2019 - Passieconcert 2019